www.dsnews.ua

Нанесена на шкіру плівка висихає і виглядає як шкіра молодої людини, говорять автори дослідження, результати якого були опубліковані в журналі Nature Materials, пише ВВС

На даний момент розглядається можливість комерційного запуску цього продукту.

Відео дня

Американські вчені кажуть, що подібна "друга шкіра" може бути використана в майбутньому для дозувань певних видів ліків або ж для захисту натуральної шкіри від сонячних променів.

Група дослідників з Гарвардського медичного інституту і Массачусетського технологічного інституту протестували свій препарат на декількох добровольцях, наносячи плівку під очі, на руки і ноги.

Плівка з полисилоксанового полімеру була виготовлена в лабораторії з молекул силікону і кисню.

Читайте такожДешева косметика насичує організм небезпечними канцерогенами

Хоча плівка синтетична, вона імітує біологічну шкіру, її захисний шар пропускає повітря.

Вчені стверджують, що ця плівка сприяє зволоженню шкіри, утримуючи в ній рідину, і робить її більш еластичною.

За словами вчених, плівка практично невидима, її можна носити увесь день, і вона ніяк не реагує на піт або краплі дощу.

Проте вони підкреслюють, що для її комерційного виробництва необхідні додаткові дослідження. Полімер також повинен бути схвалений регулюючими органами.

Читайте такожЗасмагу навчилися отримувати за допомогою гормонів

За словами доктора Гріффітс, результати застосування плівки порівнянні з результатами хірургічного втручання, але при цьому використання плівки не несе ніяких ризиків. Однак вона підкреслює, що, хоча ця нова терапія виглядає багатообіцяюча, необхідні подальші дослідження.

Дослідники сподіваються в найближчому майбутньому приступити до тестування цієї штучної шкіри на пацієнтах з різними шкірними захворюваннями.