Фото: Гуманитарный штаб

У невеликому дослідженні, результати якого були опубліковані в Journal of Clinical Psychiatry, було показано, що внутрішньовенне введення кетаміну здатне ефективно боротися з суїцидальними думками у пацієнтів із стійкою до лікування депресією, пише Ремедіум.

У випробуваннях, які проходили з квітня 2012 по жовтень 2013 року, взяли участь 14 пацієнтів з клінічною депресією, яка супроводжувалася думками про самогубство протягом як мінімум трьох місяців. Всім пацієнтам раз в три тижні вводився кетамін (три рази по 0,5 мг/кг протягом 45 хвилин, потім три ін'єкції по 0,75 мг/кг також протягом 45 хвилин). Спостереження за учасниками тривало протягом 3 місяців.

Читайте такожСтрус мозку в три рази підвищує ризик суїциду - вчені

Відео дня

Згідно з даними, 7 з 14 пацієнтів після введення кетаміну перестали думати про самогубство. У двох з цих семи учасників думки про суїцид не поверталися протягом усього часу спостереження.

Читайте такожФізіологи навчилися запобігати депресію

Як підкреслили автори, при розгляді отриманих ними результатів слід враховувати, що всі учасники знали, що їм вводили кетамін. В даний час проходять плацебо-контрольовані випробування кетамінової терапії.