torange.ru

Стать і діагноз пацієнта невідомі. Про це повідомив Вім Дистельманс (Wim Distelmans), голова Федерального комітету з контролю і оцінки евтаназії Бельгії, який відзначив, що страждав неповнолітній термінальною стадією невиліковного захворювання, повідомляє REUTERS.

Читайте такожУ Канаді понад 120 тяжкохворих добровільно пішли з життя після прийняття закону про евтаназію

У Бельгії евтаназія була легалізована в 2002 році, а з 2014 року в країні дозволена евтаназія неповнолітніх різного віку – це єдина країна в світі, де це законодавчо закріплено. У Нідерландах евтаназії можуть бути піддані лише діти старше 12 років.

Відео дня

Неповнолітні повинні подати прохання самостійно, а батьки повинні дати згоду на проведення цієї процедури. Для отримання дозволу пацієнт повинен перебувати в термінальному стані, при якому він відчуває постійні і нестерпні болі, які неможливо полегшити, а сам стан може призвести до смерті найближчим часом.

Читайте такожСрібний призер Паралімпіади-2016 передумала робити евтаназію

У Бельгії, Нідерландах, Люксембурзі та Колумбії, де легалізована евтаназія, смертельні ліки вводяться лікарем. У Швейцарії, Німеччині, Японії і Канаді пацієнт отримує можливість ввести препарати самостійно.