Новий засіб для терапії після інсульту грунтується на слині кажанів-вампірів.

Дослідники з Університету штату Вісконсін (США) приступили до випробувань нового засобу для активної терапії після інсульту. Новинка є розчинником крові, вона створена з синтетичної речовини, аналогічного властивостям ферменту із слини кажанів-вампірів Desmodus Rotundus.

Новий препарат розширює терапевтичне вікно - період, коли після інсульту можлива ефективна терапія, - до 9 годин. Сучасні засоби попередніх поколінь створюють терапевтичне вікно на 4,5 години після інсульту. По закінченню цього часу лікування стає неефективним і може викликати мозкову кровотечу.

Відео дня

Причиною інсульту є тромб, який закупорює судини, що забезпечують кров`ю мозок. Нестача кровопостачання веде до загибелі тканин мозку. Дослідники впевнені в тому, що при закупорці основних шляхів кровопостачання, мікросудини судини продовжують живити мозок. Новий препарат розм`якшує тромб і підсилює надходження крові в мозок мікросудинами. Вчені вважають, що новинка зможе допомогти пацієнтам, які були доставлені до лікарні після інсульту через 4-5 годин.

www.med2.ru