У плодах груші містяться унікальні ефірні олії, біологічно активні речовини, які здатні підвищувати захисні сили організму, протистояти інфекційним захворюванням, чинити протизапальну дію і навіть боротися з депресією.
У дієтичне харчування з профілактичною і лікувальною метою груша включається при захворюваннях серця, печінки, нирок, цукровому діабеті, порушенні проникності капілярів.
Варені і печені груші застосовують при сильному кашлі, задусі і туберкульозі легенів.
Їсти груші слід в міру і не на порожній шлунок, а через 0,5-1 годину після їжі. Після того, як ви з`їли грушу, не можна пити сиру воду, а також їсти щільну, важку їжу і м`ясо. При загостренні захворювань органів травлення груші вживати в їжу не слід, оскільки через велику кількість клітковини вони дратують слизисту кишок і підсилюють їх перистальтику. Протипоказаннями до застосування груш також є закрепи.