За інформацією Посольства України в Чеській Республіці, 28 серпня у м. Плзень було вбито громадянку України, 1975 р. н. Смерть настала внаслідок ножових поранень, які завдав її чоловік, громадянин Чеської Республіки.

Як повідомили УНІАН у Департаменті інформаційної політики Міністерства закордонних справ України, справу розслідує Генеральна інспекція органів безпеки Чеської Республіки (ГІОБ). Підозрюваний втік з місця події. На цей час органами поліції та ГІОБ вживаються оперативні заходи щодо його пошуку та затримання.

Тіло громадянки України було перевезено до Плзеньської факультетської клініки для проведення судово-медичної експертизи.

Відео дня

Консульським відділом Посольства України в Чеській Республіці невідкладно встановлено зв`язок з родичами загиблої громадянки. Їм буде надаватись вся можлива консульська допомога, необхідна для безперешкодного перевезення тіла громадянки в Україну для поховання.

Посольство України звернулось до чеської сторони з проханням вжити всіх необхідних заходів з метою затримання особи, винної у смерті громадянки України, та проведення повного, всебічного та об`єктивного розслідування у справі.

Справа перебуває на контролі Департаменту консульської служби МЗС України та Посольства України в Чеській Республіці.