Учені з Медичного коледжу при Університеті Вашингтона в Сент-Луісі виявили, що в швидкорозчинному чаї містяться небезпечно високі кількості фторидів.

Так, в пакетованому чаї -  6,5 частин фторидів на мільйон, що перевищує допустиму концентрацію. Вміст фторидів в різних сортах чаю варіював від 1 до 6,5 частин на мільйон.

Гранично допустима концентрація фторидів в питній воді складає 4 частини на мільйон, тоді як темно-зелена мінеральна вода не повинна містити більше 2,4 частин фторидів на мільйон.

Відео дня

За словами одного з авторів дослідження професора Майкла Уайта, фахівцям відомо про здатність листя чаю накопичувати фториди з грунту і води. Необхідно розібратися, як залежить вміст фторидів від сорту чаю і року його збирання, підкреслив професор. 

www.medlinks.ru