Болсонару заявив, що вакцина від коронавірусу перетворює людей у крокодилів/ / REUTERS

Президент Бразилії Жаїр Болсонару припустив, що вакцина від коронавірусу Pfizer-BioNTech може перетворити людей у крокодилів або навіть «бородатих дам».

Про це він заявив під час свого виступу.

Читайте такожУ Бразилії каратимуть невакцинованих від коронавірусу людей

Відео дня

Бразильський лідер відомий своєю скептичною позицією щодо коронавірусу. Донедавна він називав його «невеличким грипом», а коли інфікувався сам – порушував самоізоляцію, вигулюючи страусів.

«У контракті з Pfizer чітко сказано: ми не несемо відповідальності за які-небудь побічні ефекти. Якщо ви перетворитеся у крокодила – це ваша проблема.. Якщо ви станете надлюдиною, якщо у жінки почне рости борода чи якщо чоловік почне говорити жіночим голосом.. Вони не будуть мати до цього жодного відношення», –  заявив Болсонару.

Кампанія з вакцинації населення у Бразилії, обіцяє президент, буде безкоштовною, але не обов’язковою.

Бразилія нині у світових лідерах за темпами поширення коронавірусу.

Вакцинація від COVID-19 почалася: що відомо?

  • 1 грудня влада Великої Британії першою у світі схвалила вакцину спільного виробництва американської Pfizer і німецької BioNTech для масового застосування. Дві інші вакцини - американської Moderna і британської AstraZeneca - поки перебувають на розгляді регуляторів.
  • 8 грудня Британія першою серед західних країн розпочала масову вакцинацію від коронавірусу. В першу чергу щеплення зроблять людям з груп ризику, медикам і соцпрацівникам.
  • Тим часом, в Україні МОЗ склало графіки майбутньої вакцинації від COVID-19. Очікується, що наша країна отримає вакцину в першому півріччі 2021 року. Всього Київ розраховує отримати 8 мільйонів доз на першому етапі.
  • 6 грудня голова комісії з біобезпеки та біологічного захисту при Раді нацбезпеки і оборони, академік НАНУ Сергій Комісаренко повідомив, що масова вакцинація українців від коронавірусу може початися не раніше середини 2021 року.