Нещодавно хлопчик з'їв частину свого нового ліжечка, а ще обгризав пухнасті наматрацники / фото ua.depositphotos.com

Чотирирічний британський хлопчик з'їв частину дитячого ліжечка, а також їсть свої підгузки, папір та інші неїстівні речі через рідкісний харчовий розлад.

Вільям Баклі зі Східного Йоркшира намагається їсти предмети, які не є їжею ще з раннього дитинства, пише Mirror.

Дитині поставили діагноз пікацизм, також відомий як піка, парорексія, аллотріофагія або спотворення смаку. При цьому розладі в людей виникає непереборне бажання вживати в їжу що-небудь незвичайне і неїстівне.

Відео дня

Його мамі, 32-річній Марі Баклі, доводиться спостерігати, як Вільям їсть такі речі, як папір, пух, іграшки, книги та навіть меблі. Нещодавно хлопчик з'їв частину свого нового ліжечка, а ще обгризав пухнасті наматрацники.

Марі змушена ховати неїстівні предмети, а також відвертати увагу сина упродовж дня. За словами матері, останні три-шість місяців син почав щодня та особливо вночі їсти ще й свої підгузки.

"Він також буде їсти килимові волокна, м'які іграшки, дощовик на своїй колясці і будь-який пушок або волосся. Робота триває, я прибрала з його кімнати всі книги та м'які іграшки. Вдень я можу прибирати зайві речі і відволікати його, але вночі це дуже важко", - каже жінка.

Вільяму також поставили розлад аутистичного спектра, глобальну затримку розвитку і розлад обробки сенсорної інформації. Незабаром він має піти до спеціальної школи.

Маму своєю чергою турбує не лише поведінка дитини, але й реакція з боку інших. Її шокує відсутність обізнаності про людей з такими ж проблемами, як у її сина, і жорстокість коментаторів у соціальних мережах.

Як повідомляв УНІАН, в Індії 7-річна дівчинка "скам'яніла" через рідкісне захворювання, що робить шкіру схожою на камінь. А в Україні рідкісні хвороби мають 5% населення, і більшість з цих людей ще діти.

Вас також можуть зацікавити новини: