Як вживання різної їжі впливає на мозкову діяльність / ua.depositphotos.com

Американські вчені з'ясували, що вживання їжі впливає на розвиток деменції. За словами дослідників, люди, чий раціон складається в основному з переробленого м'яса, картоплі й солодощів, більш схильні до цього захворювання, ніж ті, хто вживає різноманітнішу їжу.

Читайте такожЛікар розповіла, кому не можна їсти млинці

Про це йдеться в прес-релізі за результатами наукової роботи про небезпеку їжі для мозкової діяльності, пише MedicalXpress.

Відео дня

У ході дослідження (в ньому взяли участь 209 осіб із середнім віком 78 років і деменцією та 418 осіб такого ж віку, статі та рівня освіти, без когнітивних порушень) добровольці розкрили, які продукти вони вживали протягом року та як часто.

Виявилося, що основу раціону харчування пацієнтів з деменцією становило перероблене м'ясо, алкоголь та солодощі. Люди без слабоумства часто їли м'ясо в поєднанні з фруктами, овочами й морепродуктами.

Раніше було названо вісім найбільш небезпечних для здоров'я продуктів. Серед них - сира вода, свіже борошно, «готові до вживання» овочі й фрукти, паростки насіння, сире м'ясо, устриці, сирі яйця, свіжі соки та молоко.