Одним з найбільш нагальних завдань саміту лідери G7 вважають боротьбу з коронавірусом \ фото REUTERS

У британському графстві Корнуолл стартував саміт "Великої сімки" (G7) - лідерів найбільш економічно розвинених західних країн, який традиційно є однією з найзначніших політичних подій у світі.

Одним з найбільш нагальних завдань саміту лідери G7 вважають спільну боротьбу з пандемією коронавірусу. Ще до початку офіційних засідань було підтверджено, що держави G7 нададуть мільярд доз вакцин від COVID-19 менш забезпеченим країнам, населення яких гостро потребує щеплень.

Джо Байден, президент США, які зобов'язалися надати половину від зазначеної кількості вакцин, вітав прагнення його колег взяти активну участь у міжнародних зусиллях з подолання пандемії.

Відео дня

Розподіл вакцин - найбільший в історії людства - планується почати вже в серпні. У пакет передбачуваних заходів також повинні бути включені поставки медичного обладнання, заходи щодо стимулювання зростання національних економік, а також програми профілактики для захисту від подібних біологічних катаклізмів в майбутньому.

Читайте такожУ США фармацевта засудили до трьох років в язниці за псування 500 доз вакцини від COVID-19Як свіже попередження про небезпеку COVID-19, в п'ятницю вранці стало відомо, що готель "Педн Олва" в Корнуоллі, де розмістилася делегація Німеччини, що приїхала на саміт, довелося терміново закрити на карантин після того, як серед його персоналу виявили заражених коронавірусом, передає Голос Америки.

Вас також можуть зацікавити новини