Обов'язкову вакцинацію вводять для всіх працівників \ фото REUTERS

Італія стане першою європейською країною, в якій введуть обов'язкову вакцинацію у всіх сферах життєдіяльності.

Дану міру планують запровадити з 15 жовтня. Щоб потрапити на фабрики, в офіси, професійні студії і будь-які інші робочі місця співробітники повинні мати "зелені перепустки".

Державні і комерційні компанії призначатимуть відповідального за перевірку так званих "зелених перепусток". Працівників, які її не матимуть планують штрафувати, але не звільняти.

Відео дня

Читайте такожІталія скасувала майже всі карантинні обмеження

Зокрема, сума штрафів складатиме від 400 до 1000 євро, і ще більше - в разі виявлення підробки документа.

Водночас після п'яти днів відсутності людини на робочому місці, через відсутність "зеленої перепустки", роботодавець має право призупинити контракт без виплат і компенсацій, передає ТСН з посиланням на Corriere della Sera.

Коронавірус в Італії

З 6 серпня в Італії набули чинності нові правила, що стосуються "зелених паспортів" для вакцинованих і громадян, які перехворіли на коронавірус. Зокрема, підтвердження вакцинації від коронавірусу, одужання або негативний тест необхідно пред'являти для відвідування музеїв і внутрішніх залів ресторанів. Проти цих правил в Італії пройшли багатотисячні протести.

В даний час 73% населення старшого за 12 років в країні вже вакциновано, а 99% смертей від коронавірусу припадають на не повністю вакцинованих людей.