У Бельгії не вистачає лікарів / REUTERS

У бельгійському місті Льєж лікарів просять працювати навіть після того, як вони самі заражаються коронавірусом. Адже госпіталізованих пацієнтів з COVID-19 стає дедалі більше.

Читайте такожNational Geographic: COVID-19 допомагає поширюватися небезпечному паразитуЯк пише BBC, в місті чверть медичного персоналу теж на лікарняному. Всі ці медики самі хворіють на COVID-19. Тепер 10 лікарень просять всіх своїх співробітників, у кого коронавірусна хвороба проходить без симптомів, все одно вийти на роботу. Голова Бельгійської асоціації медичних профспілок сказав BBC, що іншого вибору просто немає. Якщо всі ці фахівці не вийдуть на роботу, медична система просто зазнає краху.

Доктор Філліпе Девос визнає, що існує очевидний ризик передачі коронавірусу від медичного персоналу до пацієнта. В Льєжі кожен третій тест показує позитивний результат. Лікарні в бельгійському місті переводять пацієнтів у інші міста й скасовують нетермінові операції. Кілька днів тому міністр охорони здоров'я Бельгії Франк Вандербруке попередив, що на країну насувається "цунамі" коронавірусу, після якого влада більше "не зможе контролювати ситуацію".

Відео дня

Вас також можуть зацікавити новини: