Масштаби повторного зараження можуть бути значно більші, ніж здається / REUTERS

У двох працівників лікарні в Індії виявили новий коронавірус. Через кілька місяців після їхнього одужання у них знову виявили COVID-19, хоча жодних симптомів не було.

Читайте такожВ Україні новий антирекорд: за добу коронавірус виявили у 4 тисяч 27 осібПро це пише журнал Nature, пояснюючи, що йдеться про двох медиків: 35-річного чоловіка і 28-річну жінку, які працювали на передовій боротьби з пандемією COVID-19. У обох з них вперше виявили коронавірус в травні. Тоді хвороба теж протікала без симптомів. Після одужання, коли тести показали негативний результат, вони повернулися до роботу.

Через три з половиною місяці в них знову виявили коронавірус. В обох медиків не було жодних симптомів. Але цього разу рівень вірусного навантаження був значно вищим, ніж в травні. Вчений Вінод Скарія з Інституту геноміки й інтегративної біології в Нью-Делі провів аналіз зразків. 

Відео дня

Виявилося, що вдруге індійські медики заразилися версією коронавірусу, яка генетично відрізнялася від тієї, яку вони підхопили першого разу. Це доводить, що тест виявив не залишки COVID-19 після зараження в травні, а саме повторний контакт з коронавірусом. Автори наголошують, що їхнє дослідження вказує недооцінені масштаби повторного зараження.

Що відомо про повторне зараження коронавірусом?