Олександр Лукашенко / фото REUTERS

Олександр Лукашенко заявив, що не пустить назад у Білорусь лікарів, які відгукнуться на заклик Польщі допомогти в боротьбі з коронавірусом.

Про це він заявив на нараді, пише Українська правда з посиланням на його прес-службу.

Читайте такожПольща посилює карантин через збільшення випадків COVID-19

Відео дня

Лукашенко нагадав, що кілька днів тому в Польщі заявили про наміри запрошувати до себе лікарів з-за кордону, в тому числі і з Білорусі, щоб налагодити боротьбу з коронавірусом. Він заявив, що "зайвих лікарів у Білорусі немає". За його словами, заборона на повернення "це не погроза, а наказ для уряду".

"Особливо просять наших лікарів приїхати до Польщі, щоб допомогти населенню і державі в боротьбі з ковідом. Хочу попередити: зайвих лікарів у нас немає. Нам самим треба лікувати наших людей. Але, слідуючи своєму принципу, ми нікого тримати не будемо. Однак треба розуміти: поїхав - назад не повернешся, там будеш працювати і заробляти ті великі гроші, за якими поїхав... Тому всіх треба ставити на місце, нікому не перешкоджаючи в разі, якщо він хоче великого рубля або у нього позеленіли очі від валюти", - зазначив Лукашенко.

Коронавірус у Білорусі

  • Від самого початку пандемії Лукашенко називав коронавірус "психозом, якому піддався світ". 28 липня Лукашенко заявив, що безсимптомно на ногах перехворів на коронавірусну інфекцію. Він призначив епідрозслідування з приводу того, де міг заразитися.
  • Лукашенко також заявляв, що в Білорусі люди вмирають від різних супутніх хвороб, а не від коронавірусу. Також він кілька разів говорив, що в країні коронавірус перемогли.
  • У Білорусі вже майже 3 місяці сотні тисяч громадян протестами вимагають, щоб Лукашенко зрікся влади і призначив перевибори президента.