Світ має досвід боротьби з такими недугами та кращі технології, наголосив Гебреісус / REUTERS

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) сподівається, що пандемія коронавірусу закінчиться разом із винайденням вакцини.

Про це заявив голова організації Тедрос Аданом Гебреісус, цитує Reuters.

Читайте такожThe Guardian: Нестача голок може зірвати імунізацію від COVID-19

Відео дня

Він згадав дворічне протікання іспанського грипу з 1918 по 1920 роки. У ВООЗ, своєю чергою, сподіваються, що пандемія COVID-19 не триватиме довше за «іспанку».

«У нашій ситуації тепер з більшою кількістю технологій і, звісно, з більшою сполучністю, вірус має більше шансів на поширення, він може рухатися швидше, оскільки більше сполучні», – зазначив Гебреісус.

Однак світ має досвід боротьби з такими недугами та кращі технології, ніж колись, зауважив він.

«Таким чином, ми сподіваємося закінчити цю пандемію менш ніж за два роки», – підсумував очільник ВООЗ.

Коронавірус в Україні та світі: новини за 22 серпня

  • Станом на ранок 22 серпня у світі вже 22 949 234 підтверджених випадків інфікування коронавірусом з початку пандемії. При цьому 14 712 252 хворим вдалось одужати.
  • Китайська державна фармакологічна компанія Sinopharm оголосила, що одна доза її експериментальної вакцини від коронавірусу буде коштувати тисячу юанів. Це приблизно 145 доларів. Таким чином, вартість китайського препарату в 36 разів вищий, ніж у випадку вакцини, яку розробляє Оксфордський університет.
  • Клініка в Нідерландах шукає добровольців серед жінок, які б погодилися пожертвувати своє грудне молоко. Вчені хочуть перевірити, чи можна його використати для запобігання зараження коронавірусом.
  • Спецслужби США дізналися, що місцева влада Уханю і провінції Хубей на початковому етапі приховували від Пекіна інформацію про поширення коронавирусу COVID-19.