Серед західних країн у ВООЗ виділили Італію \ фото REUTERS

Світ загалом не був готовий до поширення коронавірусу, заявив генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Адханом Гебрейесус. При цьому він перерахував держави, які, на його думку, правильно вклалися в розвиток охорони здоров'я.

Читайте такожГолова ВООЗ розкритикував ідею колективного імунітету шляхом скасування карантинуНова Зеландія і Руанда, на думку Гебрейесуса, успішно вклалися в систему загальної медичної допомоги. "Нам потрібно забезпечити, щоб кожна людина на планеті мала доступ до необхідних медичних послуг і догляду, щоб досягти найвищого рівня фізичного і ментального здоров'я», - звернувся Гебрейесус до інших країн в колонці для Financial Times, передає kommersant.

Глава ВООЗ також виділив Таїланд, де медики проявили «людяність і почуття місцевої спільноти», обходячи жителів по домівках. Цим, на думку Гебрейесуса, країна вигідно відзначилася в порівнянні з більш індустріалізованими державами.

Відео дня

"Десятиліття вкладень у систему охорони здоров'я дозволили їй на початку січня швидко відреагувати на прихід COVID-19», - сказав він.

Говорячи про західні країни, Гебрейесус виділив Італію: на його думку « "співпраця на національному рівні і прихильність науці" допомогли країні подолати масове поширення інфекції.

Новини по темі: