У Польщі збільшилась кількість заражених коронавірусом / Фото Depositphotos

У Польщі за вихідні було зареєстровано 1151 нових випадків зараження коронавірусом, в тому числі найбільшу кількість за один день за останні два місяці.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на TVN24.

У суботу, 6 червня, було зареєстровано 756 випадків - це найбільша кількість з початку ведення статистики. У неділю, 7 червня, Міністерство охорони здоров'я повідомило про 575 випадків зараження.

Відео дня

Читайте такожВ Україні за добу виявили майже півтисячі нових випадків інфікування коронавірусом

Щоденне збільшення більш ніж на 500 випадків було зафіксовано в Польщі чотири рази з 1 квітня: крім двох згаданих днів 19 квітня їх було 545, а 12 травня - 556.

Дві третини з цих нових випадків припадають на шахтарів і їхні родини, які працюють на шахті в Зофювці на півдні Польщі.

Слід зазначити, що розвиток епідемії в Україні часто порівнюють з польським сценарієм. В Україні в останній тиждень також спостерігається зростання нових випадків інфікування.

У понеділок вранці Міністерство охорони здоров'я повідомило про 219 нових лабораторно підтверджених випадків коронавірусу в Польщі і смерті чотирьох осіб.

Як повідомляв раніше УНІАН, з початку епідемії в країні були підтверджено інфікування 26 780 осіб, з яких 1161 померли.

З 30 травня в Польщі почався четвертий етап скасування обмежень, введених у зв'язку з епідемією. В рамках цього скасували обов'язкове носіння масок в громадських місцях і ліміт людей в магазинах і торгових точках.

З 6 червня знову працюють кінотеатри, театри, масажні салони, солярії, спортивні зали та фітнес-клуби. Також дозволено організувати весілля до 150 осіб.