REUTERS

Президент Дональд Трамп заявив, що підтримує американців, які носять маски для запобігання поширення коронавірусу, але зазначив, що не буде робити це обов'язковим на загальнонаціональному рівні.

Про це він сказав в інтерв'ю, яке було записано в Білому домі в п'ятницю і вийшло в ефір телекомпанії Fox News в неділю, пише "Голос Америки".

"Я вірю в маски. Я вважаю, що маски – це добре", – сказав Трамп

Відео дня

Читайте такожЗМІ: у США планують випустити вакцину проти коронавірусу до кінця літа

При цьому Трамп, який лише одного разу з'явився в масці на публіці, заявив журналісту Крісу Воллесу, що "не згоден з твердженням, що якщо всі одягають маски, то все зникне". На його думку, носіння масок має бути добровільним.

"Я хочу, щоб у людей була певна свобода", - додав він.

В останні дні у США щодня реєструється понад 70 тисяч нових випадків коронавірусу. Всього в країні виявлено понад 3,7 мільйона інфікованих, понад 140 тисяч людей померли. За обома показниками США значно випереджають інші країни.

"У нас є і тліюче вугілля, і полум'я", – сказав Трамп, коментуючи недавній сплеск захворюваності, запевняючи, що "все буде під контролем".

Читайте такожАмериканський сенатор звинуватив Китай у спробах уповільнити розробка вакцини від COVID-19 на Заході

Президент США не надав великого значення загрозі, заявивши, що більшість тих, хто підхоплює вірус – це молоді люди, які швидко одужують.

"Вони хлюпають носом", – сказав він.

Американський президент знову заявив, що кількість підтверджених випадків коронавірусу в США зростає у зв'язку з проведенням тисяч тестів, хоча зростання числа інфікованих випереджає темпи розширення тестування.

Напередодні стало відомо, що Трамп виступає проти введення маскового режиму в США.