Ілюстрація REUTERS

Міністерство охорони здоров'я Бразилії перестало оновлювати інформацію про загальну кількістю заражених місцевих жителів коронавірусною інфекцією COVID-19.

Таке рішення підтримав глава держави Жаїр Болсонару, передає ТСН.

"Підсумкові дані не показують ту ситуацію, в якій наразі перебуває країна. Робляться інші дії для поліпшення надання інформації про інформацію і про підтвердження діагнозів", - зазначив Болсонару.

Відео дня

Читайте такожУ ВООЗ попередили, що друга хвиля коронавірусу може стати "руйнівною"

Від середини поточного тижня МОЗ Бразилії почало публікувати щоденне зведення з тригодинною затримкою після закінчення вечірнього випуску новин, а згодом змінив структуру і оприлюднював скорочені дані. Загальні цифри збільшення кількості захворюваності та смертності 5 червня вже не були опубліковані.

На думку президента країни Жаїра Болсонару, до щоденного зведення необхідно додавати відомості про виявлені в цей конкретний день позитивних результатах тестування і смертях, зареєстрованих протягом доби. Глава держави вважає, що у разі підтвердження коронавірусу в пацієнта, який помер раніше, цей факт необхідно враховувати в зведеннях на день смерті, а не включати до свіжих даних.

Центр системних наук та інженерії Університету Джонса Гопкінса (США), який займається збором офіційної статистики з усього світу, у зв'язку з цим видалив зі списку інформацію про Бразилію.

Як повідомляв УНІАН, Бразилія за кількістю інфікованих коронавірусом посідала друге місце після США, а за кількістю померлих - четверте після Сполучених Штатів, Великої Британії та Італії.