Акція протесту проти карантину у Польщі / фото REUTERS

У Варшаві, Лондоні та Римі сьогодні пройшли акції протесту проти карантинних обмежень.

На вулиці цих міст вийшли тисячі людей, незгодних з масковим режимом, закриттям ресторанів, скасуванням занять у школах і масових заходів. За словами протестувальників, такі заходи порушують права громадян і негативно позначаються на економіці, повідомляє Еuronews.

За даними ВООЗ, в країнах Європи 9 жовтня вперше з початку пандемії коронавірусу було офіційно підтверджено понад 100 тисяч випадків COVID-19 протягом попередньої доби.

Відео дня

На цьому тлі в багатьох країнах ЄС ведуться дискусії про запровадження нових карантинних заходів, у крайньому разі в найбільш уражених регіонах. І це викликає невдоволення населення.

І тим не менше все вказує на те, в Європу, схоже, прийшла друга хвиля COVID-19. В Італії щодоби виявляють по 5 тисяч нових хворих. У Великій Британії ця цифра вдвічі вища. Особливо багато хворих на півночі Англії, у Шотландії, Північній Ірландії та ряді регіонів Уельсу. Зростає і кількість летальних випадків, правда, поки що не так швидко, як навесні на піку пандемії.

Про напружену ситуацію з коронавірусом у Берліні повідомив у п'ятницю правлячий бургомістр столиці Німеччини Міхаель Мюллер, який виступив за посилення заходів захисту від інфекції.

Читайте такожУ світі на COVID-19 захворіли вже майже 37 мільйонів людей

Ситуація з корононавірусом у світі

В Чехії, Словаччині та Польщі також різко зростає кількість нових випадків COVID-19.

В Україні також щодня реєструють дедалі більше хворих, зокрема, 9 жовтня COVID-19 в Україні захворіли 5 тисяч 728 осіб, зареєстровано рекордну кількість госпіталізацій - 990.

У лікарнях перебувають понад 19 тисяч пацієнтів з уже підтвердженим COVID-19 або ще непідтвердженим, але з симптомами коронавірусної хвороби.