Борис Джонсон / REUTERS

Чинні у Великій Британії обмежувальні заходи залишаться в силі ще щонайменше до 1 червня з невеликими винятками.

Про це заявив прем'єр-міністр країни Борис Джонсон, передає DW.

"Зараз просто не час скасовувати локдаун на цьому тижні", - заявив він у телезверненні увечері в неділю, 10 травня, вказавши на "трагічні" дані про летальні наслідки.

Відео дня

Разом із тим, за його словами, поширення коронавірусу SARS-CoV-2 вдалося сповільнити, у зв'язку з чим уряд вирішив трохи послабити обмеження в Англії з 13 травня.

Читайте такожКількість інфікованих COVID-19 у світі перевищила 4 мільйони, найбільше потерпіли США

"З цієї середи ми дозволимо людям займатися необмежену кількість разів спортом на вулиці. Ви зможете засмагати на сонці, поїхати на автомобілі в інші місця", - сказав прем'єр.

Дозволяються поїздки всередині Англії, наприклад, національні парки або на узбережжі. При цьому продовжує діяти заборона на зустрічі з людьми, що не проживають разом.

Крім того, на робочі місця зможуть повернутися співробітники, які не можуть виконувати свої обов'язки у віддаленому режимі. При цьому слід дотримуватися правила дистанції. Тепер влада закликає людей не залишатися вдома, а бути пильними, зазначив далі Джонсон.

Ці послаблення дійсні тільки для Англії, але не для Шотландії, Уельсі та Північній Ірландії.

На наступному етапі скасування обмежень з початку червня, можливо, відкриються магазини і школи, допустив Джонсон.

З липня він не виключив відновлення роботи ресторанів, готелів та інших громадських місць. При цьому в разі погіршення епідеміологічної ситуації всі пом'якшення будуть скасовані, попередив далі британський прем'єр.

Читайте такожУ Франції зафіксовано найменшу за 2 місяці добову смертність від коронавірусу

Одночасно Джонсон представив нову систему попередження про небезпеки, з допомогою якої в майбутньому буде оцінюватися епідеміологічна ситуація у Великій Британії. Нова шкала попередження має п'ять рівнів, що залежать від величини показника заражуваності, повідомив він. За словами Джонсона, зараз Велика Британія знаходиться на четвертому рівні і рухається до третього завдяки карантинним заходам. Подальші деталі плану він представить 11 травня в парламенті.

Раніше УНІАН повідомляв, що в Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії за останню добу в результаті ускладнень коронавірусної хвороби COVID-19 померли 269 осіб.

Читайте також: