Науковці назвали число випадків коронавірусу в Іспанії / Ілюстрація REUTERS

В ході епідемії в Іспанії коронавірусом заразилися приблизно 5% населення країни – близько 2,3 млн людей. 90% випадків не потрапили в поле зору системи охорони здоров'я.

Читайте такожТисячі іспанців позиваються до уряду через смерть рідних від COVID-19

Як повідомляє El Pais, про це свідчать результати дослідження Інституту охорони здоров'я імені Карлоса III. Фахівці Інституту взяли зразки крові на антитіла до коронавірусу у приблизно 70 тисяч осіб.

Відео дня

Зазначається, що показники сильно розрізняються по регіонах. В деяких провінціях Іспанії поширеність вірусу виявилася в 7 разів вищою, ніж в інших. Так, в провінції Сорія антитіла виявили у 14% населення. У Мадриді цей показник досяг 11%.

Водночас, в провінціях Мурсія, Астурія, на Канарських островах, в містах-ексклавах Сеута і Мелілья поширеність хвороби складає лише 2%.

Наголошується, що згідно з дослідженням, понад 90% епізодів зараження залишилися поза увагою лікарів. Офіційно в країні підтверджений 228 691 випадок COVID-19. Вчені вважають, що коронавірусом в Іспанії заразилися приблизно 2 млн 350 тисяч осіб.

Нагадаємо, станом на 6:00 14 травня за київським часом, у світі від коронавірусної інфекції загинули 297 197 осіб, всього кількість підтверджених випадків COVID-19 досягає 4 347 015. При цьому, 1 547 548 осіб одужали.

Читайте також: