REUTERS

У Китаї виявили зараження коронавірусом в одного зі співробітників німецьких фірм, які повернулися в цю країну з Німеччини.

Про це повідомила в неділю, 31 травня, комісія у справах охорони здоров'я міста Тяньцзінь, повідомляє DW.

Інфікованим виявився 34-річний інженер, який, як і решта 179 пасажирів чартерного рейсу авіакомпанії Lufthansa, здавав тест на коронавірус двічі - перед посадкою у Франкфурті-на-Майні і відразу після прибуття в Тяньцзінь.

Відео дня

Читайте такожСША розривають відносини з ВООЗ

Перший тест виявився в інженера негативним, а другий - позитивним. Симптомів коронавірусу у нього не виявлено, проте заражений доставлений в лікарню. Всіх пасажирів рейсу по прибутті відправили в готель в Тяньцзіні. Там вони повинні провести двотижневий карантин.

Голова німецько-китайської торгової палати Йенс Хільдебрандт підтвердив факт виявлення SARS-CoV-2 у одного з пасажирів рейсу.

За його словами, зараження могло статися як під час польоту, так і задовго до нього. Буде проведено третій тест, після чого очікується рішення про подальші дії.

Чартерний рейс в Тяньцзінь став першим в рамках програми по поверненню з ФРН в Китай спеціалістів, які працюють і проживають, а також членів їх сімей. Наступний рейс у рамках цієї програми з Франкфурта в Шанхай запланований на 3 червня.

Як повідомляв раніше УНІАН, китайський епідеміолог розповів, як влада Уханя замовчували правду про коронавірус. Саме він першим заявив на ТБ, що хвороба може передаватися від людини до людини.