Коронавірус у світі / фото: ua.depositphotos.com

Світ продовжує боротьбу з пандемією коронавірусу. В Україні число інфікованих поки, на жаль, щодня зростає. Про те, що відбувається в країні та за її межами у зв'язку з поширенням захворювання - читайте нижче.

Читайте такожNewsweek: У Росії запустили виробництво вакцини, але лікарі не хочуть її приймати

Коронавірус у світі - статистика

Станом на ранок вівторка, 18 серпня, загальна кількість померлих від інфекції, викликаної новим коронавірусом SARS-CoV-2, у світі перевищує 773 тисячі осіб. При цьому, видужати вже вдалося майже 14 млн хворих.

Відео дня

Загалом, кількість виявлених випадків коронавірусу у світі становить майже 22 мільйони людей.

Лідером за кількістю хворих залишаються США – 5 437 851 випадок, в Бразилії зафіксовано 3 359 570 хворих, Індії – 2 647 663 випадків, в Росії – 925 558, Південно-Африканській республіці – 589 886.

Коронавірус в Україні - останні дані МОЗ

В Україні станом на ранок 18 серпня зафіксовано 94 436 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, із них 2116 летальних, 48 925 пацієнтів видужали.

Таким чином, за добу в Україні зафіксовано 1616 нових випадків коронавірусу - саме у стількох українців 17 серпня підтвердили COVID-19. Зафіксовано 27 летальних випадків, 761 пацієнт одужав.

Друга хвиля коронавірусу в Україні

Кабінет міністрів України готується до можливої другої хвилі захворюваності на COVID-19, яка може настати восени цього року.

За словами прем’єра, уряд перевірятиме лікарні, щоб бути готовими до другої хвилі COVID-19, якщо вона настане.

Вакцина проти коронавірусу

Китай склав свої вимоги для вакцин від коронавірусу. Зокрема, потенційний препарат повинен демонструвати ефективність хоча б на рівні 50%. А також забезпечувати імунітет проти коронавірусу щонайменше на шість місяців.

Китай видав перший патент на вакцину проти COVID-19. У червні ця вакцина отримала спеціальний дозвіл на рік для військового використання. У березні препарат став першим в Китаї, схваленим для клінічних випробувань.

Коронавірус в Україні та світі: важливі новини