Китай хоче, щоб вакцина від COVID-19 була хоча б на 50% ефективною / Reuters

Регулятор Китаю з питань медикаментів пояснив, за яких умов в країні схвалять будь-яку вакцину проти COVID-19. Зокрема, потенційний препарат повинен демонструвати ефективність хоча б на рівні 50%. А також забезпечувати імунітет проти коронавірусу щонайменше на шість місяців.

Читайте такожВакцина проти коронавірусу: 42% українців не збираються робити щеплення - опитуванняЯк пише Newsweek з посиланням на документ, випущений Китайськими центром оцінки медикаментів. В ньому також зазначено, що хоч 50% ефективність - це мінімальний поріг, мета полягає в тому, щоб отримати препарат, який був би ефективним для 70% населення. В документі також зазначено, що у разі надзвичайної ситуації вакцину з мінімальною ефективністю, яка ще не пройшла фінальну стадію клінічних випробувань, теж може бути схвалена.

Описані стандарти Китаю відповідають рекомендаціям ВООЗ і Управлінню з продовольства і медикаментів США. У Пекіні пояснили, що ухвалили свій стандарт після розгляду порад ВООЗ і консультацій з більш ніж 50 експертами і 37 командами вчених. Новини про китайські вимоги з'явилися на тлі початку фінальної фази клінічних випробувань чотирьох вакцин від компаній з Китаю. Ці випробування проводяться в ОАЕ, Бразилії, Саудівській Аравії й Індонезії.

Відео дня

Вакцина проти коронавірусу