Епідемія коронавірусу у світі набирає оберти. Кількість заражених у світі збільшується з кожним днем, багато країн світу повідомляють про нові антирекорди і початок другої хвилі епідемії. Посилення карантину, введення повсюдного масочного режиму, закриття кордонів з іншими країнами - такі заходи приймає влада різних країн, щоб зупинити пандемію. 

Італія

Італійців зобов'яжуть надягати маску при виході з дому. За перебування без маски на вулиці в будь-який час доби в Італії будуть штрафувати до 1000 євро. За дотриманням масочного режиму стежитимуть поліцейські. Діти до 6 років і люди з обмеженими можливостями звільнені від цього обов'язку. 

На початку осені в Італії виявляли приблизно 1500 хворих на день. З першого жовтня в країні реєструють понад 2500 випадків щодня, а 7 жовтня заразилося 3677 італійців.

Відео дня

Німеччина

Німеччина - ще одна країна, яка посилює методи боротьби з пандемією. Тут йде друга хвиля коронавірусу. З 9 жовтня всі бари і магазини Берліна будуть закриті з 23:00 до 6:00. У нічний час на вулиці заборонено збиратися групами. За перебування без маски в громадському місці штрафують.

Шотландія

Шотландія оголосила про початок 2-тижневого міні-карантину. За останній тиждень заражуваність в країні зросла в два рази. З 10 жовтня паби закриють на 16 днів, а в ресторанах заборонять продавати алкоголь.

Франція

Коронавірус у Франції / фото ua.depositphotos.com

Франція майже щодня оголошує про нові антирекорди. Захворюваність в країні знаходиться на найвищому рівні з початку пандемії. Париж був оголошений зоною з найвищою небезпекою щодо поширення коронавірусу. Бари в країні закриють, а ресторани зможуть працювати тільки до 22:00 за умови дотримання санітарних норм. Роботодавцям радять по можливості перевести співробітників на віддалену роботу.

Бельгія

Столиця країни Брюссель займає друге місце в Європі за кількістю нових випадків захворювання в день після Парижа. У місті на місяць закриють кафе, їдальні, тренажерні зали та бари. Вживання алкоголю в громадських місцях буде повністю заборонено. 

Росія

Темпи зараження коронавірусом в Росії не знижуються. Кожну добу в країні реєструють близько 11 тисяч нових випадків. У Москві розглядають можливість повернення пропускного режиму і режиму самоізоляції. Багато московських шкіл переведені на віддалене навчання. Мер столиці Сергій Собянін оголосив домашній режим для людей старше 65 років.

Іспанія

У столиці країни Мадриді та кількох інших містах вводять карантинні обмеження. Бари та ресторани повинні бути заповнені не більше ніж на половину. Ресторани працюють до 23:00, торгові заклади до 22 годин. У населених пунктах, де введено карантин, громадяни зможуть виїжджати з міста і в'їжджати в нього тільки з поважної причини. Парки та сади будуть закриті.

Великобританія

Коронавірус у Британії / фото ua.depositphotos.com

У Великобританії введені штрафи в 10 тисяч євро за порушення карантинних заходів. Влада країни готується ввести нові обмеження. Можливо будуть закриті всі паби і обмежені будь-які контакти людей за межами сім'ї. 

Канада

У Канаді зараз йде друга хвиля коронавірусу. У деяких містах, зокрема в Оттаві і Монреалі, буде введений жорсткий карантин. Бари, ресторани, бібліотеки, кіно і музеї закриваються в цих регіонах. Також жителі цих міст не можуть запрошувати додому гостей. Весілля можна проводити якщо кількість гостей не перевищує 25 осіб. 

США

У Нью-Йорку з 7 жовтня закриють ресторани, кафе, тренажерні зали і басейни. У деяких районах місті буде заборонено харчування в приміщеннях і на вулиці. Ресторани зможуть працювати тільки на доставку.

Читайте також на УНІАН: