Париж оголосили зоною найвищої небезпеки / фото REUTERS

Уряд Франції оголосив Париж і частину його передмістя зоною з найвищою небезпекою щодо поширення коронавірусу.

Про це ввечері неділі, 4 жовтня, повідомила пресслужба прем'єр-міністра Франції Жана Кастекса, пише DW.

Читайте такожЗагроза COVID-19: Париж вже в понеділок можуть оголосити зоною максимальної небезпеки

Відео дня

Згідно з повідомленням, це означає істотне посилення протиепідемічних заходів.

Так, у Парижі та окремих частинах передмістя знову мусять закритися бари й кав'ярні, а ресторанам дозволять працювати лише за умови дотримання жорстких протиепідемічних норм. Посилення обмежень триватиме поки що два тижні.

У понеділок, 5 жовтня, мерія Парижа разом з керівництвом поліції мають детальніше повідомити про ці заходи. Дотепер барам дозволялося працювати до 22:00.

Нині у Франції спостерігається стрімке зростання темпів поширення коронавірусу - 3 жовтня влада повідомила про виявлення майже 17 тисяч нових випадків інфікування коронавірусом, що стало абсолютним рекордом від початку пандемії. Крім того, число смертей пацієнтів з COVID-19 зросло до майже 32,2 тисячі, тож Франція вважається однією з тих країн Європи, що найбільше постраждали від коронавірусу.

За даними влади, 4 жовтня в Парижі так званий показник захворюваності перевищив позначку в понад 250 випадків на 100 тисяч жителів. Повідомляється, що натепер 30 відсотків відділень інтенсивної терапії в столиці зайняті пацієнтами з коронавірусом.

Коронавірус у Європі: що відомо