На судні MS Roald Amundsen коронавірус виявили у 40 осіб / фото REUTERS

Спалахи коронавирусу відбулися відразу на двох круїзних лайнерах - в Арктиці і Тихому океані - всього через кілька тижнів після відновлення морських подорожей.

На судні MS Roald Amundsen коронавірус підтвердили у 40 осіб, в тому числі у членів екіпажу. Про це повідомляє НВ із посиланням на The Guardian.

Читайте такожЗ лікарні Великобританії виписали жінку, яка поставила рекорд за перебуванням в стаціонарі з COVID-19

Відео дня

Наприкінці минулого тижня чотирьох членів екіпажу MS Roald Amundsen госпіталізували в лікарню, коли судно зайшло до норвезького порт Тромсе. У них і ще у 32 зі 158 співробітників діагностували COVID-19.

Як повідомляється, в інституті громадської охорони здоров'я Норвегії заявили, що коронавірус підтвердився у чотирьох з 387 пасажирів, які подорожували на лайнері у двох окремих круїзах, починаючи з 17 липня.

У Норвегії визнали, що, можливо, випустили спалах COVID-19 з-під контролю, коли дозволили 178 пасажирам покинути судно в Тромсе. Це істотно ускладнило пошук контактних осіб інфікованих.

«Ми очікуємо, що у зв'язку з новим спалахом буде більше заражень», - заявили в норвезькому інституті громадської охорони здоров'я.

Другий круїзний лайнер, де виявили спалах коронавірусу, Paul Gauguin, на цей час знаходиться біля узбережжя Таїті.

Судно перебувало між Бора-Бора та островами Рангіроа, коли тест члена екіпажу показав позитивний результат. Лайнер тут же повернувся в порт приписки в Папеете, Таїті.

Всім пасажирам Paul Gauguin було велено залишатися у своїх каютах. Поки невідомо, скільки пасажирів знаходиться на борту.

Як повідомляв УНІАН, у світі зафіксовано вже понад 18 мільйонів випадків COVID-19.