Одна з компаній пригальмувала випробування вакцини проти COVID-19 / фото REUTERS

Фармацевтичний гігант AstraZeneca призупинив випробування вакцини від коронавірусу через "незрозумілу хворобу" у одного з добровольців.

Про це повідомляє CNN.

Як повідомляється, це стандартний запобіжний захід при випробуваннях вакцин, призначений для того, щоб експериментальні вакцини не викликали серйозних реакцій у добровольців.

"Це звичайна дія, яка повинна відбуватися кожного разу, коли в одному з випробувань виявляється потенційно незрозуміле захворювання, поки воно розслідується, щоб гарантувати цілісність випробувань", - йдеться в заяві компанії.

Як відомо, раніше AstraZeneca приєдналася до восьми інших компаній, підписавши угоду, що вони не будуть домагатися передчасного затвердження урядом будь-якої вакцини проти коронавірусу. Вони пообіцяли, що почекають, поки у них не буде адекватних даних, що показують, що будь-яка потенційна вакцина безпечна для запобігання інфекції.

Читайте такожКількість хворих на коронавірус у світі наближається до 27,5 мільйонів

Вакцина AstraZeneca - одна з трьох вакцин проти коронавірусу, що знаходяться на пізній стадії випробувань в США.

Представник AstraZeneca заявив, що хвороба торкнулася одного з учасників у Великобританії, але сказав, що всі випробування вакцини компанії в світі будуть припинені.

Вакцина від коронавірусу в США: що відомо

  • Головний інфекціоніст США закликав не поспішати з вакциною проти COVID-19. На думку експерта, використання вакцини проти COVID-19 в екстрених випадках, до того як буде доведена її ефективність - погана ідея.
  • США уклали контракт з компанією Moderna про виробництво і постачання 100 млн доз вакцини проти COVID-19. Moderna буде займатися виробництвом вакцини під час клінічних випробувань.