Іноді справа не в тому, що людина їсть, а в кількості споживаної їжі \ фото: ua.depositphotos.com

Домогтися схуднути без виснажливих дієт і тренувань цілком можливо, якщо дотримуватися певних дій. На цьому шляху навіть невеликі зміни способу життя можуть привести до значних результатів.

Читайте такожНазвано шість здорових альтернатив фастфуду для схуднення на карантині

Як повідомляє MedikForum з посиланням на Food News, фахівцями були названі найбільш ефективні дії, що ведуть до схуднення. Експерти підкреслюють: бажаного результату у вигляді стрункої фігури можна досягти тільки за умови регулярного слідування цим правилам.

Відео дня

Контролювати порції. Іноді справа не в тому, що людина їсть, а в кількості споживаної їжі. Надлишок їжі, навіть дуже корисної (риба, боби, цільне зерно) здатний викликати швидке збільшення ваги.

Не поспішати, приймаючи їжу. Переїдання, яке веде до повноти, може залежати від того, як швидко ми їмо. Поспіх не дає мозку достатньо часу, щоб обробити сигнали ситості, що посилаються травною системою.

Часто пити воду. Це одна з найбільш ефективних дій, що допомагають контролювати кількість з'їдених продуктів.

Готувати самостійно. Така звичка допомагає уникнути споживання небажаних речовинв, якими насичені напівфабрикати, фастфуд, і які сприяють накопиченню жиру.

Не відволікатися під час їжі. Приймаючи їжу, не потрібно займатися більше нічим іншим. Відволікаючись, ми стаємо більш схильними до переїдання.

Снідати. Пропуск сніданку посилює відчуття голоду до обідньої перерви – так можна з'їсти більше, ніж потрібно. Одна з найбільш ефективних дій, що ведуть до схуднення, – регулярно вживати на сніданок протеїн і клітковину.

Висипатися. Достатній сон покращує контроль організму над гормоном стресу кортизолом, високий рівень якого сприяє невгамовному апетиту.

Використовувати маленькі тарілки. У них порції виглядають більш об'ємними, ніж у великих.

Їсти більше овочів. Вони багаті розчинною клітковиною, яка довго перетравлюється, підтримуючи тривале відчуття ситості і дозволяючи обходитися меншою кількістю їжі.

Вести харчовий журнал. Люди часто не усвідомлюють, що їдять занадто багато. Якщо почати записувати всі продукти і напої, що вживаються протягом дня, це допомагає об'єктивно оцінити раціон, побачити кількість всього шкідливого, що відправляється в шлунок, і не дає бути струнким.