Їх збирають і маринують в розсолі, щоб зменшити гіркоту \ sekreti-domovodstva.ru

Технічно, каперси не є ні фруктами, ні овочами. Ці маленькі схожі на боби продукти - незрілі бруньки квітів чагарнику Capparis spinosa, що росте в Середземноморському регіоні. Їх збирають і маринують в розсолі, щоб зменшити природну гіркоту. Вони дуже корисні для здоров'я і є частиною середземноморської кухні. Ось п'ять причин, чому варто включити в раціон каперси.

Читайте такожНазвано найнебезпечніші натуральні інгредієнти скрабів для обличчя

Зміцнюють імунну систему - кааперсы багаті антиоксидантами - рутином і кверцетином, які допомагають імунній системі відбити хвороботворні патогени і вільні радикали. Кверцетин також є натуральним анальгетиком для зняття болю і зменшення запалення.

Відео дня

Підтримують хороший зір - вітамін А, антиоксидант, що міститься в каперсах, допомагає підтримувати хороший зір. Він також пов'язаний із зменшенням ризику вікових проблем із зором, включаючи дегенерацію жовтої плями, катаракту і втрату зору.

Полегшує біль в суглобах - каперси традиційно використовувалися як засіб від болю в суглобах, викликаного артритом через протизапальні властивості рослини. Вони можуть потенційно знімати хронічне запалення і послаблювати запальні маркери, наприклад С-реактивний білок в печінці.

Регулюють рівень цукру в крові - регулярне вживання каперсів потенційно може стабілізувати рівень цукру в крові, поліпшити травлення, що природним чином зменшує ризик діабету 2 типу.

Прискорюють ріст волосся - каперсовое маслоє популярним інгредієнтом в натуральних продуктах для волосся завдяки вмісту в ньому концентрованого заліза і біотину. Залізо сприяє циркуляції крові в шкірі голови, яка активує будь-яку неактивну волосяний фолікул. Біотин сприяє росту і густоті волосся.

Як повідомляв УНІАН, названі вісім корисних продуктів з кальцієм.