Порція густого супу з овочів, круп або грибів, не стане заважати стрункості \ ua.depositphotos.com

Постійний раціон відіграє вирішальну роль в схудненні, але багато людей роблять схожі помилки під час обіду, стверджують експерти у сфері харчування.

Читайте такожЕксперти назвали п'ять ефективних способів схуднути

Як повідомляє MedikForum, в умовах пандемії та карантину фахівці звертають особливу увагу на здоровий обід. Вони підкреслюють, що їжа протягом дня має велике значення для підтримання здоров'я і стрункої фігури. На додаток до спорту вона є частиною процесу схуднення.

Відео дня

«Багато людей стежать за вечерею, але для контролю ваги обід не менш важливий. Існують помилки, які заважають бути струнким», - приводиться експертна думка в журналі Fit for Fun.

Медпрацівники назвали найпоширеніші помилки, які допускаються людьми під час обіду. Вони заважають худнути, підтримувати нормальну вагу і сприяють повноті.

Пропуск обіду. Не варто пропускати основні прийоми їжі – сніданок, обід або вечерю, дають пораду експерти. Отримуючи дуже мало енергії, організм увімкне механізми компенсації і спровокує загострену тягу до їжі. Наслідком цього стане вживання великої кількості продуктів і страв, причому відбуватися процес переїдання буде абсолютно неконтрольовано.

Бутерброд замість нормального обіду. Ще одна поширена помилка – перекушувати замість того, щоб давати організму під час обіду порцію їжі, яка допоможе йому підтримувати активний метаболізм аж до вечері. Порція густого супу з овочів, круп або грибів, іншої приготовленої вдома їжі не стане заважати стрункості і схудненню, на відміну від бутербродів з сиром, ковбасою, майонезом.

Недбалість. Їсти щось, не відриваючись від комп'ютера або стоячи, поспішаючи повернутися до справ, теж є помилкою. За словами дієтологів, під час обіду треба сидіти за столом, перебуваючи на відстані від робочого місця, зосередившись на їжі, в розслабленій і спокійній манері. «Також важливо ретельно пережовувати їжу, їсти повільно. Це допомагає швидше відчути почуття ситості, захищає від споживання зайвих калорій», - пояснили лікарі.

Надлишок простих вуглеводів. Захопленість під час обіду їжею, насиченою простими вуглеводами (насамперед, борошняними, солодкими продуктами), негативно впливає на рівень цукру в крові, не дозволяє довго відчувати себе ситим. Це означає, що в період між обідом і вечерею буде з'їдено ще багато чого, що заважає бути струнким.

Відсутність свіжих овочів. Медики вважають, що під час обіду можна з'їдати більше половини рекомендованих щоденних порцій овочів і фруктів, свіжих або запечених. Їх перетравлення буде досить тривалим, щоб не зловживати калоріями на вечерю.