Індія повідомила про 22 випадки захворювання, спричинені delta+ \ фото REUTERS

Новий різновид штаму коронавірусу delta+ вже виявили в десяти країнах - Індії, США, Великобританії, Португалії, Швейцарії, Японії, Польщі, Непалі, Китаї і Росії.

Зокрема Індія повідомила про 22 випадки захворювання, спричинені delta+.

 Delta+ - це варіант delta з додатковою мутацією K417N. Мутація  K417N  також спостерігається в варіанті beta, вперше виявленому в Південній Африці

Відео дня

Існує як мінімум дві окремі групи варіанту, відомі як delta-AY.1 і delta AY.2. AY.1 найбільш поширений.

Читайте такожAstraZeneca заявила, що її вакцина захищає від індійського штаму "Дельта"Коли його вперше виявили, він був коротко і неофіційно описаний як "непальський" варіант, тому що його зафіксували у 13 осіб, які подорожували з Непалу в Японію. Чи виник варіант дійсно в Непалі, неясно.

Cерйозність і заразність delta+ ще не відома. Наразі delta+ є варіантом, що викликає інтерес дослідників, але його поки не класифікують як такий, який "викликає занепокоєння", передає Українська правда.

Новий варіант штаму коронавірусу delta+: що відомо

21 червня індійський штат Махараштра повідомив про приблизно 20 випадків інфікування новим варіантом штаму коронавірусу.

Ця мутація отримала назву "дельта плюс" (delta+).

Уряд штату повідомив, що зразки відправлені на секвенування геному, після дослідження можна буде зрозуміти, чи є новий варіант домінуючим або розсіяним.