Ілюстрація REUTERS

Боротьба з коронавірусом затягнеться на роки, оскільки пандемія повільно переміщається від однієї точки в іншу.

Читайте такожУ Німеччині заявили про настання другої хвилі коронавирусу

Про це заявив колишній лікар Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) доктор Леррі Діамант. Він відомий тим, що допомагав винищити віспу в різних країнах. Він запевняє, що людству доведеться битися з COVID-19, принаймні протягом наступних чотирьох років. Проте, все буде не так вже й безпросвітно, оскільки саме в цей період очікується поява ефективних вакцин.

Відео дня

Тим часом головний епідеміолог Америки доктор Ентоні Фаучі заявив, що країна повинна збити добову кількість хворих на COVID-19 нижче позначки в 10 тис. осіб. На його думку, якщо протягом наступного місяця не вдасться домогтися різкого падіння числа нових інфікованих, то восени Америку чекає «дуже погана ситуація». Коли чисельність хворих  вперше почала знижуватися на території США в травні, тривалий час ця цифра не перевищувала 20 тис., повідомляє medikforum з посиланням на The Daily Mail.

Однак в той момент пандемія була переважно на північному сході країни. За словами доктора Фаучі, навіть 20 тис. нових випадків у день це не дуже «хороша основа». Сьогодні вСША реєструється близько 60 тис. хворих на коронавірус на добу, і за цим показником США на першому місці.