REUTERS

Хакери, пов'язані з урядом Китаю, намагалися викрасти дані в американської біотехнологічної компанії Moderna, яка розробляє вакцину від коронавірусу в США.

Про це повідомляє Reuters.

Міністерство юстиції США оприлюднило обвинувальний акт стосовно двох громадян Китаю, яких підозрюють у трьох атаках з метою отримати доступ до медичних досліджень. Вони «провели розвідку» проти комп'ютерної мережі компанії Moderna, що оголосила про початок роботи над вакциною в січні. Компанія підтримувала зв'язок з ФБР і була повідомлена про підозру у «розвідувальній діяльності проти неї.

Відео дня

Читайте такожСША не виключають поставок вакцин від коронавірусу за кордон

В обвинувальному висновку Мін'юсту стверджується, що Сяоюй і Донг Цзяжи протягом 10 років здійснювали хакерські атаки, а недавня кібератака торкнулася медичних досліджень по COVID-19.

Федеральний уряд США підтримує розробку вакцини Moderna майже на 500 мільйонів доларів і допомагає компанії з клінічними випробуваннями з участю до 30 тисяч осіб.

Як повідомляв УНІАН, фармакологічна компанія Moderna в США приступила до останньої, третьої стадії клінічних випробувань вакцини mRNA-1273. Вакцину планують застосувати проти нового коронавірусу.