В Індії від "чорного грибка" померли вже 16 пацієнтів / фото REUTERS

На заході Індії в результаті спалаху мукормікозу - "чорного грибка" - померли не менше 16 пацієнтів з COVID-19. Летальні випадки фіксують з квітня.

Читайте такожСліпнуть і вмирають: в Індії зафіксували спалах "чорної цвілі" у людей, які пережили COVID-19

Як пише РБК-Україна з посиланням на газету Times of India, за словами фахівця з охорони здоров'я муніципальної корпорації міста Аурангабада Ніти Падалкар, більшість пацієнтів з COVID-19, у яких виявили мукормікоз, страждають на діабет і приймають стероїди. Загальна кількість хворих "чорним грибком" в лікарнях міста 200 осіб.

Відео дня

Вона також зазначила, що процес збору даних про тих, що заразилися грибковим захворюванням триває, їх кількість може зрости.

"У місті сформовано комітет експертів для вирішення проблеми із зараженням мукормікозом пацієнтів з коронавірусом. До нього увійшли отоларингологи, стоматологи та офтальмологи з державних і приватних лікарень, які розроблять спеціальний протокол лікування для таких хворих", - заявила Падалкар.

Зазначимо, мукормікоз поширений в Індії більше, ніж в інших країнах, в основному через велику кількість хворих на діабет. На сьогодні почастішали випадки виявлення мукормікозу у пацієнтів з COVID-19. Найбільш частими ознаками хвороби є некротичні ураження в носі і на небі, що викликають біль, лихоманку, і гнійні виділення з носа.

Нагадаємо, паралельно з COVID-19 в Індії починається епідемія ще однієї хвороби - мукормікозу.

А на тлі коронакризи в Індії глобальний механізм забезпечення рівного доступу до вакцин проти COVID-19 зіткнувся з нестачею 140 мільйонів доз.

Коронавірус в Індії: що відомо