У Британії вакцину від коронавірусу починають тестувати на людях \ фото REUTERS

У Великобританії коронавірусом навмисно заразять 90 осіб, щоб перевірити дію нових вакцин від коронавірусу.

Читайте такожУ ВООЗ зробили новий прогноз щодо вакцинації від коронавірусуПро це повідомив Імперський коледж Лондона, який є одним з учасників експерименту, передає 112.ua.

На першому етапі проекту буде вивчена можливість зараження здорових добровольців коронавірусом SARS-CoV-2. У дослідженні будуть задіяні добровольці у віці від 18 до 30 років без попередньої історії хвороби або симптомів COVID-19, без супутніх захворювань і відомих несприятливих факторів ризику COVID-19, таких як хвороби серця, діабет або ожиріння.

Відео дня

На другому етапі дослідження будуть інфіковані добровольці, які раніше отримали різні препарати - потенційні вакцини від коронавірусу. Метою даного експерименту є виявлення найменшої кількості вірусу, необхідної для того, щоб викликати у людини розвиток COVID-19. Оскільки більш високі дози вірусу можуть бути пов'язані з більш важкими наслідками, дослідники прагнуть заразити добровольців мінімально можливою дозою, щоб викликати реплікацію вірусу, але мінімізувати симптоми.

Британський уряд виділить на проект під назвою Human Challenge 33,6 млн фунтів (близько 37 млн євро). Таким чином передбачається прискорити розробку вакцини.

Новини по темі