Індійський штам коронавірусу стає домінуючим у світі \ фото REUTERS

Індійський штам коронавірусу (B. 1.617) стає домінуючим у світі і може викликати більш серйозну хвилю пандемії, ніж та, яка була раніше.

Про це заявив декан Школи громадського здоров'я при Національному університеті Сінгапуру професор Тек Ік Ін. За його словами, побороти вірус можна за допомогою вакцинації.

"Лякає та швидкість, з якою цей варіант може широко поширюватися в суспільстві, часто перевершуючи здатність пристроїв з відстеження контактів стежити і ізолювати заражених з метою розриву ланцюгів передачі. Цей штам може викликати більшу хвилю пандемії, ніж та, що світ бачив раніше»,— сказав вчений газеті Straits Times, передає kommersant.

Відео дня

Читайте такожВООЗ: у світі зменшується захворюваність на коронавірусЗа його словами, найбільш ефективним засобом боротьби з цим вірусом є вакцинація, вона дозволяє знизити ризик зараження і небезпеку розвитку серйозних симптомів навіть у разі інфікування.

Мутація коронавірусу

Штам B. 1.617 вперше виявили в індійському штаті Махараштра. За даними ВООЗ, офіційно цей штам виявлений у 53 країнах, за неофіційними даними, B. 1.617 фіксується ще в семи країнах.

З початку пандемії у світі коронавірусом заразилися 170,3 млн осіб, померло 3,5 млн.Індія за кількістю тих, що заразилися займає друге місце (28 млн), на першому США (33,2 млн).