У ВООЗ вивчають причини масового зараження медичних працівників \ УНІАН

Нестача засобів індивідуального захисту, тривалий час роботи і недостатньо суворі заходи дезінфекції є основними причинами заражень COVID-19 серед медичних працівників.

Читайте такожВООЗ застерегла про новий спалах COVID-19 після пом’якшення карантину

Про це заявила глава технічної групи підрозділу надзвичайних захворювань ВООЗ Марія Ван Керкхове, передає kommersant. За її словами, існує тривожна статистика, що в деяких країнах близько 10% інфікованих серед медпрацівників.

Відео дня

«Ми зараз вивчаємо кількість медпрацівників, які були інфіковані у всьому світі», - сказала представник ВООЗ на брифінгу в Женеві.

ВООЗ вивчає причини масового зараження медичних працівників коронавірусом COVID-19 в деяких країнах. Організація вивчає причини зараження лікарів на основі даних, отриманих з Італії, США, Іспанії, Китаю і Сінгапуру.

«Свідчення показують, що зараженню можна запобігти, якщо медичні працівники правильно носять персональні захисні матеріали. Доступ для таких співробітників до масок, рукавичок, халатів і інших засобыв індивідуального захисту вкрай важливий, щоб вони виконували свою роботу в безпеці», - заявили у ВООЗ.

Читайте також: