Бідним країнам бракує вакцини від коронавірусу \ фото REUTERS

Радник глави Всесвітньої організації охорони здоров'я Брюс Айлвард заявив, що пандемія коронавірусу "цілком може тривати протягом значної частини 2022 року".

Як повідомляє Бі-бі-сі, Айлвард пояснив це тим, що бідні країни світу не отримують достатньої кількості вакцин від коронавірусу. Представник ВООЗ зазначив, що багаті країни не виконують свої зобов'язання за програмою надання препаратів найбіднішим регіонам.

Читайте такожУ ВООЗ засудили кампанію вакцинації від COVID третьою дозою

Якщо в більшості країн світу вакциновано близько 40% жителів або більше, то в Африці імунізацію пройшли тільки 5% населення. При цьому, згідно з підрахунками благодійних організацій, тільки одна з семи доз вакцини, обіцяних найбіднішим жителям планети, дійсно досягає мети.

"Можу вам точно сказати, що ми не справляємося, - каже Айлвард. - Нам потрібно дійсно прискоритися, а в іншому випадку знаєте, що станеться? Ця пандемія триватиме на рік довше, ніж їй слід було б", - сказав представник ВООЗ.

Міжнародна програма надання вакцини найбіднішим країнам світу Covax планувала до кінця року виділити 2 млрд доз препарату, однак поки вона змогла відправити тільки 371 млн доз.

Записатися на вакцинацію вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0 800 60 2019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

інфографіка УНІАН