Жирна їжа заважає людині зосередитися \ blog.kfoods.com

Жирна їжа здається товаришем у ці неспокійні часи, але нові дослідження показують, що всього один прийом їжі з високим вмістом насичених жирів може перешкодити здатності сконцентруватися.

Читайте такожНазвано п'ять помилок під час обіду, що заважають бути струнким

У дослідженні, опублікованому в "Американському журналі клінічного харчування" (American Journal of Clinical Nutrition), порівнювалися результати тесту на увагу 51 жінки. Перша група їла їжу з високим вмістом насичених жирів. Друга - ту ж їжу, приготовану з соняшниковою олією, в якій багато ненасичених жирів.

Відео дня

Результати тесту виявилися гіршими після прийому їжі з високим вмістом насичених жирів, ніж після прийому їжі, що містить рослинні жири, що вказує на зв'язок між цією жирною їжею і мозком, повідомляє medikforum.

«Більшість попередніх робіт, присвячених вивченню причинно-наслідкового ефекту дієти, розглядалися протягом певного періоду часу. І це був лише один прийом їжі - досить примітно, що ми побачили різницю», - сказала Аннеліз Медісон, провідний автор дослідження, фахівець у сфері клінічної психології в Університеті штату Огайо (США).

Медісон зазначила, що їжа, приготована на соняшниковій олії з низьким вмістом насичених жирів, як і раніше, містить багато дієтичного жиру.

«Оскільки обидва прийому їжі були з високим вмістом жиру і потенційно проблематичні, когнітивний ефект прийому їжі з високим вмістом насичених жирів міг би бути навіть більшим, якщо б він порівнювався з прийомом їжі з низьким вмістом жиру».

Хоча дослідження не визначило, що відбувається в мозку, Медісон сказала, що попередні дослідження показали, що їжа з високим вмістом насичених жирів може викликати запалення у всьому тілі, і, можливо, в мозку. Жирні кислоти також можуть проникати через гематоенцефалічний бар'єр. «Можливо, жирні кислоти взаємодіють з мозком безпосередньо. Те, що він показує, це сила дисрегуляції, пов'язаної з кишечником», - зазначив вона.