Як зняти печію / фото ua.depositphotos.com

Печія - це неприємне відчуття печіння в грудях і горлі. Виникає воно коли шлунковий сік піднімається вгору по стравоходу. Якщо печія виникає рідко (раз на тиждень і рідше), то це явище не небезпечне і з ним можна боротися самостійно.

Але якщо печія мучить вас часто - обов'язково зверніться до лікаря. Часте потрапляння шлункового соку в стравохід може привести до різних ускладнень і навіть до онкології. Також печія може бути симптомом інфаркту, тому прислухайтеся, чи немає у вас задишки і болю в грудях.

Раніше ми писали, як зняти біль в шиї.

Відео дня

Як зняти печію медичними засобами-поради Євгена Комаровського

Відомий український лікар Євген Комаровський при печії радить відразу позбавлятися від неприємного відчуття і не терпіти його. Терпіти печію дуже шкідливо. Доктор Комаровський радить випити антацидні препарати при печії. Але допоможуть вони лише в тому випадку, якщо симптом виникає рідко, а не регулярно.

Якщо ж печіння регулярне, то у людини запалений стравохід. У такому випадку людині потрібно пройти тривалий курс лікування для нормалізації шлункової секреції. Лікування призначить гастроентеролог.

А ось сода при печії за словами Комаровського не допоможе, хоч це і популярний засіб. Розчин соди при печінні пити не варто - він порушує кислотність шлунка.

Народні засоби від печії

  1. При печії корисно випити трав'яний чай - він знімає роздратування стравоходу. Рекомендується приготувати чай з ромашки, кореня імбиру, липи, солодки або деревію. А ось м'яту пити не варто - вона підвищує кислотність шлунка.
  2. Знежирене молоко створює тимчасовий бар'єр між шлунком і стравоходом. Такий напій швидко зніме печіння в стравоході.
  3. Деякі дослідження показують, що жуйка знімає печію протягом півгодини. При активному жуванні в роті виділяється багато слини, яка змиває шлунковий сік.
  4. З'їжте 2 чайні ложки лляного насіння, ретельно розжовуючи насінини. У цьому насінні міститься велика кількість корисної при печії речовини омега-3, а також при жуванні виділяється більше слини.
  5. Зняти печію допоможе настій зі свіжого листя подорожнику. Порубіть ножем кілька листків і залийте склянкою окропу. Випийте настій, коли він охолоне.
  6. Деякі лікарі при печії рекомендують випити склянку лужної мінеральної води. Купити таку мінералку можна в звичайному продуктовому магазині або в аптеці.

Вас також можуть зацікавити новини: