Біль в шиї як зняти / фото ua.depositphotos.com

Біль в шиї - неприємна і дуже серйозна недуга, з якою обов'язково потрібно звертатися до ортопеда. Лікар встановить причину болю і призначить ефективне лікування.

Для здоров'я шиї і зміцнення м'язів будуть корисні спеціальні вправи. Вони не замінять лікування, але допоможуть зняти больові відчуття і розслабити шию. Лікувальна гімнастика корисна не тільки при болях, але і здоровим людям для профілактики.

Вправи для зняття болю в шиї

  1. Сядьте на стілець з прямою спиною. Зчепіть руки за спиною в замок і відведіть їх вліво, а голову повільно нахиліть вправо. У шиї має з'явитися тягнуче відчуття справа. Потім нахиліть голову вліво, а руки відведіть вправо. Повільно повторіть вправу 10 разів.
  2. Сядьте прямо. Покладіть долоні на потилицю. Повільно нахиліть голову до грудей. Потім в такому положенні злегка поверніть підборіддя вліво і вправо, щоб зняти напругу з шиї. Поверніться у вихідне положення. Повторіть 5 разів.
  3. Опустіть підборіддя до правого плеча. Потім проведіть підборіддям до лівого плеча, ніби малюєте в повітрі півколо на грудях. Підніміть голову. Вправу потрібно робити дуже плавно, щоб не травмувати шию. Повторіть 4 рази.
  4. Повільно висуньте підборіддя вперед по прямій лінії, потім втягніть його назад, щоб воно був майже на рівні шиї. Не опускайте голову вниз. Повторіть 5 разів.
  5. Сядьте прямо, а руки покладіть на коліна. Підніміть плечі вгору і напружте їх. Затримайтеся в такому положенні на кілька секунд. Потім повільно опустіть плечі, а шию витягніть вгору. Повторіть 6 разів.
  6. Покладіть долоні на плечі, а лікті відведіть в сторони. Зробіть 8-10 кругових оберів руками. Шия при цьому має бути нерухомою.
  7. Зчепіть руки в замок і покладіть на лоб. Руками натискайте на голову, намагаючись зрушити її назад, а за допомогою напруги шиї утримуйте голову прямою.
  8. Сядьте на коліна і з'єднайте стопи. Опустіть таз на п'яти і нахиліться перед собою з витягнутими прямими рукам. Випряміть спину. Торкніться чолом підлоги і відчуйте розслаблення в шиї і спині.

Вас також можуть зацікавити новини: