Ілюстрація REUTERS

Інноваційний хаб Моторного (транспортного) страхового бюро України (МТСБУ) розпочав відбір технологічних стартапів у галузі страхування та безпеки дорожнього руху.

Як сказано на сайті Бюро, в МТСБУ організовано експертну групу, яка на основі проведеного аналізу інноваційних рішень і сервісів ухвалює рішення про доцільність підтримки стартапів, а також встановлює механізми підтримки (допомога в отриманні фінансування, медіапідтримка, організаційна підтримка та інше).

Читайте такожРеформа страхового ринку України передбачає скасування низки обов'язкових видів страхування - НБУ

Відео дня

Перше засідання експертної групи відбулося 19 лютого, в ході якого були розглянуті презентації трьох стартапів: Мій поліс, Opendatabot і Штрафи UA.

В ході засідання керівники цих  стартапів презентували такі, що вже працюють, і досить популярні рішення у сфері надання відкритих даних, діджиталізації дорожнього руху й страхуванні, так і нові ідеї, які можна втілити й розвинути за підтримки Бюро.

«Ми зацікавилися пропозиціями, з якими ознайомились на зустрічі. Деякі з них, наприклад створення мобільного додатку «електронний європротокол», перспективні з точки зору доповнення роботи наявних сервісів Бюро. Веб-сервіс «електронний європротокол» має певні обмеження, властиві веб-інтерфейсам. Вони можуть бути подолані шляхом створення версії для мобільних пристроїв. Це розширить коло користувачів «електронного європротоколу» і підвищить зручність його використання", - цитують у повідомленні слова гендиректора МТСБУ Володимира Шевченка.

Також у повідомленні з посиланням на Шевченка зазначається, що ще одним цікавим представленим проектом став стартап, що стимулює водіїв дотримуватися правил дорожнього руху внаслідок отримання ними винагороди за безпечне водіння.

"Зараз переходимо до етапу детальної оцінки перспектив взаємодії та обговорення конкретних механізмів і умов співпраці. Чекаємо нових захопливих інноваційних пропозицій", - підсумував Шевченко.

Як повідомляв УНІАН, у січні стартап Штрафи UA за сприяння Міністерства інфраструктури розробив програму «Безпечне водіння», покликане знизити кількість аварій на дорогах в Україні шляхом стимулювання водіїв не порушувати правила дорожнього руху внаслідок отримання ними винагороди за безпечне водіння.

Зокрема, при використанні програми "Безпечне водіння" за відповідальну поведінку на дорозі водій отримує нагороду - до 18% кешбеку від суми страхування.

У листопаді 2019 року МТСБУ анонсував створення інноваційного хаба, який покликаний допомагати розвивати й просувати технологічні стартапи у сфері страхування та безпеки дорожнього руху.