Сума нарахованих страхових премій за договорами склала 356,8 млн грн / фото УНІАН

Кількість укладених договорів міжнародного страхування автоцивільної відповідальності "Зелена картка", необхідного для поїздок на автотранспорті за кордон, у січні-березні 2020 року знизилася у зв'язку з обмеженням транскордонного автомобільного руху, викликаного пандемією коронавірусу, на 2,3% - до 207,8 тис. штук.

Читайте такожВитрати за лікарняними зросли на 42 мільйони гривень за підсумками квітня – Фонд соцстрахування

Як повідомили в прес-службі Моторного (транспортного) страхового бюро України (МТСБУ), при цьому сума нарахованих страхових премій за цими договорами за вказаний період склала 356,8 млн грн, що на 21,3% менше показника за аналогічний період 2019 року.

Відео дня

Згідно з повідомленням, за даними договорами міжнародного страхування врегульовано 1711 вимог на суму понад 4,2 млн євро, що перевищує показники аналогічного періоду 2019 року на 39,2% за кількістю та на 71,9% по сумі врегульованих вимог.

Також повідомляється, що в січні-березні МТСБУ збільшило обсяг виплат постраждалим у ДТП гарантійних фондів бюро на 9,1% - до понад 52,7 млн грн, тоді як загальна кількість виплат збереглася на рівні минулого року і склала 1694 штуки.

«Кризові явища, які припали на перший квартал цього року, поставили галузь автострахування, всю країну і світ перед викликами, з якими ми раніше не стикалися. Завдання МТСБУ зараз - консолідувати зусилля страховиків за підтримки нормальної роботи ринку ОСЦПВ і «Зеленої карти», - цитує прес-служба генерального директора МТСБУ Володимира Шевченка.

Зокрема, вже введено низку заходів, які допоможуть страховикам ОСЦПВ в період коронакризи, серед яких спрощення процедури формування і використання додаткових гарантійних фондів МТСБУ з метою підтримання ліквідності компаній-членів бюро, спрощення процедур прийому документів для отримання страхової виплати, послаблення вимог щодо фінмоніторингу.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці квітня Нацкомфінпослуг затвердила нову візуальну форму електронного полісу "Зелена карта".

Таким чином, з 1 липня 2020 року більше не буде обов'язковим, щоб бланк сертифіката "Зелена картка" друкувався зеленим кольором, і він може бути надрукований самостійно страхувальником.