На кону можуть бути до 7,4 млрд фунтів стерлінгів виплат / Фото wallpapercave.com

Управління з фінансового регулювання Великобританії (FCA) відкрило справу ще в травні, щоб отримати юридичні роз'яснення щодо того, чи зобов'язані страховики виплачувати відшкодування за позовами BI, пов'язаними з пандемією COVID-19.

Передбачається, що результат судової справи стосуватиметься близько 370 тис. малих підприємств, причому, за оцінками аналітиків, на кону можуть бути від 3,7 до 7,4 млрд фунтів стерлінгів виплат. Про це повідомляє Forinsurer.

Читайте такожLloyd's of London оцінює збитки страховиків від коронавірусу в $107 мільярдів

Відео дня

Покриття збитків

Грунтуючись на зразку формулювань полісів, представлених FCA, суд вирішив, що більшість, але не всі статті про захворювання забезпечують покриття збитків, пов'язаних з COVID-19.

Lloyd's заявляє, що тепер знадобиться якийсь час, щоб розглянути та відреагувати на наслідки комплексного рішення для своїх клієнтів, а також його вплив на ринок Lloyd's, який утримує менш як 2% всього британського ринку нерухомості малих підприємств.

Спеціалізований ринок перестрахування і страхування вважає, що його ліквідність і капіталізація означає, що він добре підготовлений до реагування на фінансові наслідки рішення Високого суду Лондона.

Сума виплат

Lloyd's розраховує виплатити 5 мільярдів фунтів стерлінгів за позовами COVID-19 своїм клієнтам по всьому світу з широкого спектру договорів, включаючи скасування заходів, майно, нещасний випадок і неповернення по кредиту.

DBRS Morningstar позитивно оцінило ініціативу британського регулятора отримати юридичне тлумачення умов страхових договорів за ризиком переривання бізнесу через пандемію. Цей крок з боку FCA прискорить процес врегулювання претензій для багатьох підприємств малого і середнього бізнесу.

Вже підраховані збитки

  • У Великобританії страхові компанії через епідемію коронавируса виплатять мандрівникам щонайменше 275 млн. Фунтів стерлінгів (близько 340 млн доларів).
  • У березні 2020 року в Лондоні припинили продаж туристичних страховок новим клієнтам.
  • 15 вересня 2020 року Lloyd's of London підтвердив свій прогноз щодо оцінки збитків страхової галузі від пандемії COVID-19 в $ 107 млрд.