Середньоденний розмір допомоги за лікарняними в червні зріс на 13,3% / фото ua.depositphotos.com

За підсумками червня середньоденний розмір допомоги по тимчасовій втраті працездатності становив 371,9 грн проти 328,3 грн за той же місяць минулого року, таким чином, зростання середньоденної суми допомоги становило 13,3%.

Про це повідомляє прес-служба Фонду соціального страхування України (ФССУ).

У розрізі регіонів середньоденний розмір допомоги по тимчасовій втраті працездатності в червні сягав від 282,2 грн на Вінниччині і до 446,9 грн у Києві.

Відео дня

Читайте такожСтраховики підрахували збитки від негоди в Європі наприкінці червня

"Найбільший показник зростання у червні 2021 року відносно червня 2020 року на Хмельниччині – тут середньоденний розмір допомог за лікарняними зріс на 22,9% та склав 339,2 грн проти 276 грн у минулому році", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що збільшення розміру компенсації втраченого заробітку за час перебування на лікарняному пов’язано з ростом середньої заробітної плати в Україні.

У ФССУ нагадали, що у зв’язку із пандемією видатки фонду за лікарняними почали суттєво зростати з 2020 року. Зокрема, за підсумками червня 2021 року ФССУ прийняв на фінансування листки непрацездатності на суму понад 1 мільярд гривень – це майже вдвічі більше, ніж у червні 2020 року (0,57 млрд гривень).

Як повідомляв УНІАН, за підсумками першого півріччя 2021 року Фонд соціального страхування України прийняв на фінансування листки непрацездатності по тимчасовій втраті працездатності, а також по вагітності та пологах на суму 10,7 млрд гривень.