Ілюстрація REUTERS

Моторне (транспортне) страхове бюро України (МТСБУ) продовжує роботу над переведенням в електронний формат міжнародного поліса обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів «Зелена карта», який необхідний для поїздок на автотранспорті за кордон.

Читайте такожНацкомфінуслуг україни ратифікувала нову візуальну форму електронного поліса "Зелена карта"Як повідомили в прес-службі МТСБУ, згідно з рішенням Генеральної асамблеї Ради Бюро «Зелена карта», з 1 липня країни-члени Бюро починають поступово застосовувати чорно-білий формат бланка міжнародного страхового сертифіката «Зелена карта» для можливості роздруку електронного поліса на звичайних принтерах.

«Фактично, це перший крок до повної діджитальної трансформації документообігу в електронну форму у рамках всієї системи «Зелена карта», - наголошується в повідомленні.

Відео дня

Також повідомляється, що робоча група МТСБУ зараз розглядає шляхи технічної реалізації такого переходу для українського сегменту «Зелена карта».

Крім того, МТСБУ співпрацює з Державною прикордонною службою України та МВС України для забезпечення безперешкодного в'їзду та пересування країною іноземних автовласників, які будуть мати дані чорно-білі страхові сертифікати.

Як повідомляв УНІАН, кількість укладених договорів міжнародного страхування автоцивільної відповідальності «Зелена карта» в січні-березні 2020 року знизилося у зв'язку з обмеженням транскордонного автомобільного руху, викликаного пандемією коронавірусу, на 2,3% - до 207,8 тис. штук.