Фонд соціального страхування України відзвітував про виплати / фото УНІАН

За підсумками першого кварталу 2020 року Фонд соціального страхування України (ФССУ) направив на виплату матеріального забезпечення понад 3,8 млрд грн допомоги для 806 тис. застрахованих осіб.

Читайте такожЗ початку карантину безробітним виплатили 2,3 мільярда гривень – Держцентр зайнятостіЗокрема, ФССУ профінансував за заявами-розрахунками, поданими роботодавцями в січні-березні, допомоги по тимчасовій втраті працездатності для 758,3 тис. застрахованих осіб на суму майже 2,7 млрд грн; допомоги по вагітності та пологах для 39,7 тис. жінок на суму понад 1,1 млрд гривень; а також допомоги на поховання за 2,6 тис. випадків на суму майже 11 млн грн.

У ФССУ нагадали, що право на допомогу по тимчасовій непрацездатності, допомогу по вагітності та пологах виникає з настанням страхового випадку в період роботи (включаючи час випробування та день звільнення), зайняття підприємницькою та іншою діяльністю, якщо інше не передбачено законом. Підставою для призначення є виданий у встановленому порядку листок непрацездатності, а в разі роботи за сумісництвом - копія листка непрацездатності, засвідчена підписом керівника та печаткою за основним місцем роботи.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, із початку карантину роботодавці подали до Фонду соціального страхування України заяви-розрахунки для виплати допомоги по тимчасовій втраті працездатності для 369,2 тис. застрахованих осіб за понад 540 тис. лікарняних листків.